Sköt om din hud

Posted by in Mode

Dagens blogginlägg ska handla om hur du på bästa sätt sköter om din hud! Och det gäller inte bara kvinnor, utan män bör också sköta om sin hud (vilket många inte gör).  Huden är en viktigt del av vårt välmående, är din hud sliten så kan jag garantera att du också känner dig sliten och andra ser att du är sliten. Så spara inte på krutet när det kommer till din hud.

Det första steget är att rengöra din hud. Jag kan rekommendera att använda en rengöringskräm som är anpassad för just din hud.  Tvätta dig noga både morgon och kväll. Köp också en bra ansiktskräm. En dagkräm och en nattkräm är nödvändigt för en bra hy. Kombinera dessa med en ögonkräm så är du i hamn.

Exfoliering kan anses som onödigt, men det att ibland göra rejält rent på djupet är nödvändigt för att få en slät och fin hy.  Kombinera gärna med en ångbastu för ökad effekt.  Och glöm inte att skydda dig mot solen. Solskyddskrämen ska alltid finnas nära till hands, speciellt under sommaren. Inte bara för en bättre hud utan även för att minska risken för hudcancer!

Se över din kost. Frukt och grönsaker går det inte få för mycket av, du kan dessutom dricka så mycket vatten som möjligt. I övrigt är en god kost att föredra med mycket vitaminintag. Men överdosera inte. Och kom ihåg, din psykiska och fysiska hälsa går hand i hand med din hy. Du kan aldrig få en bra hy om du och din kropp inte mår bra. Rör på dig och motionera, det är lika bra som alla krämer i världen! Precis som jag skrev ovan så går motion och din hälsa hand i hand.

Använder du smink så bör du se över vilka produkter du använder, det finns många sminkprodukter som är direkt skadliga för fin hud på sikt. Undvik till exempel petroliumbaserade krämer som täpper till porerna.

Jag tycker också att det är självklart med ekologisk hudvård. Köp ekologiska produkter i den mån det är möjligt. Jag använder själv inga hudprodukter som inte är ekologiska. Det tycker jag är vårt ansvar mot vår planet och värld.

Lev efter dem här väldigt enkla tipsen så kan jag lova att du och din hud kommer må bättre fortare än kvickt!