Gör en riktig snackisfest! Ordna ett eget Oscar-fest.

Posted by in Uncategorized


Du behövs egentligen aldrig någon anledning att anordna en fest, men det är alltid kul att ha ett tema. Så varför inte bjuda in till en Oscarsfest.

Gör ett riktigt inbjudningskort
Lägg lite tid på att göra ett riktigt bra inbjudningskort. Med en riktig inbjudan så höjer du ribban och förväntningarna på festen, samtidig som alla anstränger sig lite extra gällande klädsel och accessoarer. Det finns många siter där du själv designar dina inbjudningskort för att sedan få dem trycka och hemsändande med posten. Både smidigt och ganska billigt.

De blir ingen galafest utan en röd matta!
Investera i en lång röd matta. Nålfiltsmatta finns på rulle och du köper så många meter du vill ha. Nålfiltsmatta är inte särskilt dyrt i inköp och det kan vara roligt även till andra typer av fester. Nålfiltsmatta finns i olika bredder och i en mängd olika färger, även i flertalet röda färger.

Klädkod gör hela festen
Om du har en temafest så ska det vara klädkod. Det behöver kanske inte vara formellt svart utan det kan räcka med kavaj och klänning. Gör klädkoden till en grej och låt gästerna nominera festen bäst klädda person eller par.

Act One, Scene One
När det gäller att dekorera lokalen eller hemmet inför festen så ska du välj en eller två temafärger. Temafärgerna ska återkomma överallt, från cocktailservetter, till ljus och färska blommor. Välj gärna några färger som är högtidsbundna, så som jul eller påsk. Då finns det massor av detaljer att köpa för en liten peng.

Popcorn och Ocsartini
Snittar fungerar alltid för ett mingelparty. Folk är inte där för att äta sig mätta. Om det är en oscarsfest så får du inte glömma popcorn, det handlar ju trots allt om film. Det blir extra festligt om du hyr en riktig popcornmaskin. Och glöm inte att bjuda på den officiell Oscartinin.