Hand in hand räddar liv

Posted by in Mary

Vi tänker för sällan på hur bra vi har det här i Sverige. Vi har mat på bordet och tak över huvudet. Oftast är dessutom våra problem ganska enkla och det är sällan de handlar om vår egen överlevnad. Jag säger inte att folk inte har jobbiga och svåra bekymmer, jag tror inte att man kan jämföra eller mäta lidande. Men det är sällan vi måste fundera på om våra barn kommer dö av svält imorgon.

Det finns länder där svält och fattigdom är ett stort problem, där alla barn inte får gå i skola och där sjukdomar skördar dödsoffer varje dag. Så vi har det rätt bra ändå. Jag tycker att det är dags att sätta stopp för fattigdomen och svälten i världen. Alla människor har rätt att jaga sina drömmar och svält och fattigdom ska inte kunna sätta stopp för deras jakt.

Det är en lång väg dit, men som tur är finns det välgörenhetsorganisationer som varje dag arbetar stenhårt för att förbättra framtidsutsikten för människor runt om i världen. En av dessa är Hand in hand som är en svensk välgörenhetsorganisation som startades i början av 90-talet.  Hand in hand vill inte bara stoppa fattigdomen utan de vill att alla ska få jobba eller gå i skolan oavsett var de bor eller vilka de är.  Sedan programmen startades så har cirka en miljard kronor investerats i programmen. Och resultatet är fantastiskt, 1,9 miljoner nya jobb har skapats mer än 240 000 barn har lämnat barnarbete för att få gå i skolan och i de medicinska programmen har 500 000 människor behandlats.

Resultaten är stora och lovande, men det är inte tillräckligt. Varje barn som inte får gå i skola är ett barn för mycket. Varje person som dör på grund av fattigdom och svält är en tragedi. Så gör din plikt och ta ditt ansvar som medmänniska. Skänk en summa pengar till t.ex Hand in hand och bidra med det du kan till kampen mot fattigdom.  Du kan göra skillnad för människor världen över!