Spabad

Posted by in Fritid

Jag har äntligen skaffat mig ett spabad. Det är känslan just nu. Skrev ju häromdagen om att min spaweekend. Nu kan jag ha min egen weekend hemma!! Så länge har jag trånat efter det att jag tappade tron ett tag att det skulle bli av någonsin.

Det började med att jag var hemma hos några bekanta som bor i en annan stad än jag. Efter att vi ätit och talats vid ett tag skulle vi tydligen bada. Jag trodde de hade tappat förståndet, det var ju minusgrader utomhus. Inte kan de väl mena i sjön? Men jag hoppas också att de inte menade i badkaret. Som sagt, de var bekanta och inte mina bästa vänner. Jag badar inte ens i badkar med mina bästa vänner. Det är för trångt bara. Men givetvis menade de varken badkaret eller sjön, utan sitt spabad.

Jag blev helt såld direkt. När man glider ned i ett spabad är det som att krypa ned i ett enormt badkar, fast utom hus och i en otroligt skön passform. Jag njöt så otroligt mycket. Så mycket att jag började fundera över att skaffa ett eget. När jetstreamen satte igång och massagen började var det knappast ett val längre. Jag bara måste ha en spabad.

Men sen när jag kom hem var det en del att fundera över. Var någonstans skulle mitt spabad stå? Man vill ju inte förhasta sig och placera den på något man sedan ångrar. Det är en tung bjässe, även utan vatten i. Jag fick några tips att tänka på av min bekanta. Att ha spabadet på ett ställe med mycket insyn var inte att rekommendera. Grannar och andra som går förbi kommer kolla och kanske vilja prata med dig när du har det som skönast i lugn och ro. Jag skulle också tänka på att inte ha mitt spabad på ett ställe där det blåser mycket. Det är bättre att ställa den i lä. Det som gör att det är kallt om ansiktet är ofta inte kyla främst utan vinden.

Men nu står mitt spabad på plats och jag badar i den varje kväll i princip. Det är trevligt att gå omkring på dagarna och längta hem till sitt spabad och otroligt skönt att glida ned när man kommit hem. Eftersom det alltid är uppvärmt behövs knappt någon förberedelse. Ett spabad rekommenderas starkt!