Min kafferesa med mannen i mitt liv

Posted by in Fritid, Mary, Resor

Idag såg jag en kampanj på nätet som hette #minkafferesa. Det fick min uppmärksamhet direkt, och det antar jag är syftet med en sådan kampanj. Det visade sig att #minkafferesa var en reklamkampanj från kaffeföretaget Pelican Rouge.

Jag tänkte därför beskriva och berätta om min egen kafferesa och hur den började. Jag började dricka väldigt kaffe i ung ålder, jag tror inte jag var mer än tretton på sin höjd. Det var sommar, ja det borde väl varit i slutet på 90-talet eller tidigt 2000-tal. Det var en sådan där oerhört varm sommar. Man glorifierar ofta varma somrar i efterhand och hur fantastiska de var, men detta var verkligen en varm sommar.

Jag hade blivit kär i en kille, den två år äldre Mattias. Han hade moped och räknades som en av de häftigare killarna på skolan. En dag frågade han ut mig och bjöd med mig på en fika dagen efter. Kvällen innan dansade jag på mitt rum till den sommarens stora sommarplåga. Jag minns det så väl. Markoolios ”sommar och sol”.

Dagen efter sågs vi på ett café nere på stan. Mattias frågade om jag drack kaffe och givetvis svarade jag ja, trots att jag aldrig någonsin smakat mer än några droppar. Dum som jag var tackade jag också nej till både mjölk och socker, självklart berodde det på att Mattias drack kaffet svart.

Men där hände någonting. Två kärlekar föddes. Två livslånga band, jag hade inte bara mött pojken som, via omvägar, en dag skulle stå på knä framför mig med en ring utan jag hade också upptäckt kaffet. Jag minns fortfarande hur gott de färskmalda bönorna luktade och den ovana smaken av varmt kaffe i munnen.

Idag kan jag inte leva utan kaffe, jag har provat mycket. Jag har besökt världskända familjeägda trattorior och flera av världens bästa barristas utanför Rom och Florens, jag har besökt Colombia och jag har besökt kaffets historiska väg från Etiopien via Turkiet och in i Europa. Det finns inget som är så avslappande som en kopp kaffe på altanen en sommarmorgon.

Jag är tacksam över den där sommaren, jag träffade mannen i mitt liv och han introducerade mig också för kaffet. Så började #minkafferesa. Med mina två favoritsaker i världen, och jag kommer aldrig någonsin släppa någon av dem. Aldrig någonsin.

Tips!
Kolla den här kampanjvideon från Pelican Rouge