Ta hjälp om du behöver

Posted by in Fritid

Om du är i behov av personlig assistans så finns det många assistansbolag som kan hjälpa dig med vad du behöver på dina villkor. Assistansbolag är ett alternativ till kommunen för dig som känner att du vill ha mer valfrihet och möjligheter i din assistans.

Att kunna leva ett normalt liv oavsett livssituation är en övertygelse som assistansbolag runt om i Sverige vilar på. Personlig assistent finns för dig som inte klarar av att på egen hand få vardagen att gå ihop. Vad för slags hjälp du som privatperson behöver varierar naturligtvis stort från vad andra behöver, vilket betyder att de personliga assistenterna får vara öppna för stor variation och smidighet men också att kommunen eller de assistansbolag som du väljer att ta hjälp av är öppen för bemötande. Du kanske enbart behöver personlig assistans under morgonen och kvällen, att komma upp och ur sängen, klä på dig och av dig samt att sköta hygienen. Eller så behöver du personlig assistans vid många tillfällen under dagen. Handräckning, att äta, att besöka toaletten, att duscha och att öppna dörrar samt allt annat oberäkneligt som kan ske under en vanlig dag.

Det viktiga är att den personliga assistent som det assistansbolag som du är listat hos fungerar bra ihop med dig. Det är inte ovanligt att en slags relation utvecklar sig mellan parterna, dock en professionell sådan. Men personkemin är oerhört viktigt för att vardagen ska bli så bra som möjligt för dig i behov av assistans. Många gånger blir den personliga assistent som det assistansbolag du valt erbjuder en vän du länge kommer att ha nära dig.

Om du inte är nöjd med hur kommunen arbetar med personliga assistenter och med hur du blir bemött, bristande valfrihet eller något annat är assistansbolag ett alternativ du absolut bör titta upp. Lycka till!