Hudvård är viktigt

Posted by in Mary

Att ha en hudvård är viktigt. Huden är vårt största organ. Den täcker nästan hela vår kropp och är den del av kroppen som stöter emot allting som finns i luften och allting vi rör vid. Visst låter det vettigt om vi skyddar den bäst vi kan? En bra hudvård ser olika ut beroende på vad för slags hud du har, men det finns flera saker man kan göra och tänka på oavsett vilket typ av hud man har. Att följa dessa relativt enkla saker ger en bra grund för en friskare och starkare hud. Hudvård behöver inte alltid vara så komplicerat.

Tvätta ditt ansikte varje dag
För vissa är detta en självklarhet och det borde det också vara. Under dagen samlas massvis med smuts och andra elakheter i ditt ansikte. Om du är ute efter en bättre hudvård är detta det första du bör ta dig an. Denna rutin är inte svår, inte heller kräver den speciellt mycket av dig. Tvätta bara bort smutsen.

Var försiktig vid känsliga områden
Huden i ansiktet är inte likadan överallt. De känsliga områdena bör behandlas mycket mer varsamt än de ställen som inte är så känsliga. Huden runt dina ögon kan vara 10 gånger tunnare än på andra ställen i ansiktet. Dina läppar är ett annat känsligt ställe som bör tas om hand lite extra noggrant.

Akta dig för direkt sol
Huden är känslig för solljuset och bör därför inte exponeras alltför mycket av den. Vet du med dig att du ska vara ute i solen en lång period bör du applicera solskydd av rätt styrka. Hudvård handlar inte bara om att reparera utan också om att skydda din hud i förväg.

Det finns också mängder med olika slags ansiktskrämer som har olika påverkan på din hud. Tar reda på vilken som passar dig bäst och använd den. Men var också försiktig. För mycket produkter är aldrig bra, själv rekommenderar jag Dermalogica.