Ett liv i loungemöbler

Posted by in Inredning

Loungemöbler nämns ofta idag. Alla vill ha en egen lounge, det är inte längre bara hotell och barer som ska ha sina egna specialdesignade loungemöbler, nej nu är det närmast en rättighet för var man ute i det västerländska samhället. Inte heller kan jag säga att det är medelålders och äldre som söker unika loungemöbler för att kunna skapa sin egen avskilda vrå för avkoppling. Nej, även här är det mest unga som blir drivande för att skapa en hörna i hemmet avsedd för att kunna chilla.

Och för att jobba. Ja, det är helt rätt. Bland unga kreatörer idag står nämligen en schysst lounge med softa loungemöbler nästan högst upp på önskelistan. Borta är det klassiska skrivbordet och det med bokhyllor och pärmar inredda kontoret. Idag ska man jobba från en position som är bekväm, och vad passar då bättre än en grupp med loungemöbler? Skönare pjäser finns inte att slå sig ner i, utan här försvinner tid och rum och fokus hamnar istället på skapande. Att skapa det som faktiskt genererar pengar i slutändan. Det här är sannolikt anledningen till att loungemöbler blir allt populärare.

Det klassiska kontoret med en reception och inlåsta kontor är borta. Idag utgör loungen nämligen allt från väntrum till reception, arbetsplats och lunchrum. Glöm den medhavda matlådan, idag köper vi maten ute. Take away som sedan fraktas maximalt några hundra meter tillbaka till loungegruppen, där den intas med stor aptit – åtminstone det som är nyttigt av den. Samtidigt fotograferas den och läggs upp på Instagram.

Det här är verkligheten för tusentals och åter tusentals unga entreprenörer i Sverige idag. Unga killar och tjejer som har gett sig den på att inte ha ett vanligt åtta till fem-jobb, utan kunna jobba när andan faller in, vilket den förvånansvärt verkar göra hela tiden. Foton och blogginlägg avlöser varandra. Men så blir det också till en inkomst för många. En stor inkomst dessutom. Till de äldres stora förtret, för inte kan man väl sitta i en grupp loungemöbler och ta kort på sin mat och dessutom tjäna pengar på detta?