Är så himla nöjd med min vindjacka nu när det blåser dagligen

Posted by in Fritid

Hej på er! Förlåt att jag bloggat dåligt sista tiden, men det har varit mycket runt jul och nyår och det har inte lugnat ner sig efter det heller. Men nu hoppas jag kunna blogga lite mer. Idag tänkte jag tipsa lite om vindjackor. Jag köpte nämligen en ny i höstas och jag är så himla nöjd med den.

Anledningen till att man köper en vindjacka är oftast att man vill ha ett tunt skal utanpå sina kläder som skyddar från hård vind. Detta är en bra anledning eftersom varma kläder annars tappar sin funktion om vinden drar igenom dem och rakt inpå kroppen. Tillfällen då vindjackor är användbara är många, inte minst i vardagen då det blåser mycket. Men andra mer specifika tillfällen är exempelvis vid skidåkning, segling eller vandring.

Det finns många olika typer av vindjackor att välja på. Detta har många anledningar. Det finns ibland mycket stora skillnader i dessa typer av vindjackor och de passar inte allihop till alla tillfällen. Vad för slags vindjacka du behöver beror alltså många gånger på vad för slags aktiviteter du ska använda den till.

Låt oss ta exemplet skidåkning. Om du söker efter en vindjacka att använda under vintern när du är på skidsemester så är det kanske bäst att den är värmande så att du inte fryser så mycket. Här behöver du fokusera på en vindjacka som också har en värmande effekt, om du inte redan har mycket värmande kläder under den. Jämför med exemplet vandring, där det kanske är sommar och mycket varma temperaturer trots den starka vinden. Här vill du att jackan ska värma dig så lite som möjligt och samtidigt hålla borta vind från din kropp. Skillnaden på dessa jackor är därmed ganska stor.

Låt dig inte luras och tro att den vindjacka som är dyrast i affären är den bästa. Jackorna har som sagt olika funktioner och alla passar kanske inte dig alls. Läs på innan och tänk efter innan köp. Är det så att du är ute efter en vindjacka att ha hemma på dina promenader så är det definitivt inte lönt att lägga pengar på de dyraste exemplaren. En vindjacka för svenska promenader behöver i princip bara stöta bort lite vind och kanske värma lite. Extrema aktiviteter kräver högre kvalitet.