Behöver du vågar i hemmet?

Posted by in Fritid

För att veta hur mycket vi väger behöver vi använda oss av vågar. Det säger ju sig självt i för sig, men det blir intressant eftersom det på senaste år kommit en dålig trend i vårt förhållande till vår vikt.

Det kan absolut vara bra att ha vågar hemma i lägenheten eller i vår villa. Det finns tillfällen då man behöver ha koll på hur mycket man väger och tillfällen då det är kul att veta vad man väger. Har du barn är det extra roligt att kolla hur vikten förändras under uppväxten. Men vågar kan medföra mycket negativa känslor hos oss. Själva vikten i sig är ingenting som ska få oss att må dåligt. Hetsen om att vara smal och utan minsta tecken på hull gör oss psykiskt instabila. Mängden människor som tycker illa om sin kropp ökar stadigt, och främst är det tjejer som är i riskzonen. Usch för det!

Att använda sig av vågar varje morgon för att se hur ens viktförändring går är ingenting som rekommenderas överhuvudtaget. Det finns mycket få tillfällen i livet då detta är aktuellt. Möjligtvis om du har lidit av fetma och påbörjat en diet för att ta dig ned till mer normala viktnivåer, eller om du är en atlet på hög nivå som vill öka musklernas vikt. Men är du en helt vanlig människa, som de flesta av oss är, så finns ingen anledning att ha sådan stenkoll på vår vikt. Vågar är till för att hjälpa oss, inte stjälpa oss.

Men om du behöver köpa vågar till ditt hem finns det många olika alternativ att välja på. Ett tag var digitala vågar mycket populärt, men på senare år har de klassiska vågarna kommit tillbaka. Det tycker vi är bra, de är nämligen mycket bättre och mer långsiktigt säkra. Men tänk efter innan du köper en våg. Är det verkligen nödvändigt?