Välj rätt jacka för dig

Posted by in Mode

Det finns många olika typer av jackor. Alla har sina bra och dåliga sidor. Vissa fungerar bättre i specifika väder och andra fungerar i de flesta väder. Beroende på var du bor är frågan om vilka jackor man ska ha viktig. Jag äger fyra stycken jackor.

I vissa delar av världen är jackor någonting alldeles för varmt för att jackor ska vara nödvändiga. Möjligtvis kan regnjackor vara ett alternativ på dessa ställen. När jag var i Uganda använde folk jackor mest för att det var snyggt, inte för att det behövdes på grund av kyla eller vind. På andra ställen i världen är jackor någonting som används varje dag.

Vad för typ av jackor du behöver beror på dig och den plats du lever på

Jag äger som sagt fyra olika slags jackor, det tror jag räcker för en vanlig stad i södra Sverige. En vinterjacka som jag använder under årets kalla månader. Den är inte så varm att jag inte kan ha den under senhösten, men varm nog att klara av minusgrader och snö. Jackan har jag haft i många år och jag förväntar mig att den kommer hålla många år till. Jag har också en regnjacka som jag använder när det regnar och inte är för kallt (då använder jag min vinterjacka). Regnjackan är viktig eftersom det regnar relativt mycket i min stad. Jag äger en jeansjacka som passar perfekt på sommaren när det är lite kyligare. Låt oss vara ärliga, sommaren i Sverige är inte vad den varit. Min jeansjacka används flitigt på kvällar och nätter. Sist men inte minst äger jag en läderjacka. Denna jacka används under hösten och våren och är en perfekt blandning mellan vinterjackan och jeansjackan. Dessutom är den ruskigt snygg.

Vad för typ av jackor du behöver beror på dig och den plats du lever på. Om jag ska ge dig ett tips när det kommer till jackor så är det att köpa kvalitet och inte främst billiga alternativ. Det kommer enbart resultera i att du får köpa nya jackor snart igen.

jacka-2