Semmelwrap – den moderna klassikern

Posted by in Fritid

Genom åren är det många bakverk som fått epitetet klassiker. Vi har Napoleonbakelsen, Gustav Adolfbakelsen, semlan, kanelbullen, dammsugaren och många många fler. Ja klassiska svenska bakverk kan man räkna upp i det nästintill oändliga!

De senaste åren har det dock varit lite snålt med nya klassiker på konditorierna. Har vi svenskar tröttnat på bakverk? Nej knappast. Det är nog bara en slump att det inte dykt upp lika många nya klassiker.

Men det finns ett undantag. Precis när 2015 såg dagens ljus så dök en ny uppfinning upp på bakverkens gräddiga himmel. Ja det var såklart semmelwrappen som debuterade hos Tössebageriet! Och vilken debut det blev! En omedelbar succé! Det dröjde inte länge innan denna wrap spred sig vidare från Tösse och Stockholm till resten av landet. Semmelwrappen blev årets stora snackis 2015. Dessutom hamnade den i topp på Googles lista över årets mest googlade maträtter!

Succén fortsatte under 2016 och även då såldes semmelwraps i landets alla bagerier och konditorier. Även om den lavinartade succén inte var densamma som året innan så såldes det säkerligen tusentals semmelwraps runtom i landet.

En pånyttfödd tradition

Runtom på nätet så började recept publiceras och bloggar skriva om denna nya ”uppfinning”. Ja det var sannerligen spännande att ta del av en pånyttfödd semmeltradition. För även om semlan alltid har en speciell plats i våra hjärtan när det närmar sig vår så skapade semmelwrappen en hysteri av sällan skådat slag.

Till och med semmelwrap.se är registrerad och det är väl kanske ingen skräll att detta bakverk tillägnats en helt egen hemsida och blogg. Frågan är hur bakverkets framfart kommer fortsätta under 2017. Kommer det mattas av och tyna bort? Eller kanske fortsätta sin resa mot platsen som Sveriges mest klassiska bakverk. Det återstår att se helt enkelt.