Rosenserien – räddaren av min hy

Posted by in Mary

För mig är en välmående och lysterfylld hud A och O. Oavsett hur mycket smink man än använder så kan man aldrig dölja sanningen – hudens egentliga tillstånd. För hur man än försöker sminka över det så lyser den egna huden alltid igenom. Men för min del har det inte alltid varit en självklarhet att ta hand om huden. Som ung brukade jag likt många av mina vänner sola, både utomhus och solarium och att byta ut solkrämen mot sololja var mer regel än undantag. Vad jag önskar att jag visste då vad jag vet nu! Idag förlitar jag mig helt på en bra hudvårdrutin, och utan den tror jag att spåren efter hur jag i ungdomen behandlade min hy hade varit mycket mer tydliga. Hudvårdsserien som har hjälpt min hud tillbaka till välmående stavas Rosenserien. Den innehåller helt fantastiska och vårdande produkter, men det bästa av allt är att de är helt naturliga och ekologiska. Jag använder allt från nattkrämen, morotsoljan och läppbalsamet till ansiktsmasken, deon och kroppsoljan med havtorn. Den främsta anledningen till varför jag tror att Rosenserien har gjort underverk på min hud är för att produkterna är skapade av naturliga ingredienser. Rosenserien är baserad på en välkomponerad uppsättning av vitaminer, mineraler och antioxidanter bland annat som arbetar för att vårda huden och ge den näring på djupet. Det finns även produkter som innehåller cellaktiverande ämnen som har en anti-aging effekt på huden. Jag tänkte i det här blogginlägget tipsa om tre av mina favoriter från Rosenserien och beskriva på vilket sätt de har gjort underverk på min hy.

  1. Morotsolja

Denna härliga produkt är en klar favorit. Oljan är baserad på morotsextrakt tillsammans med näringsrika oljor från avokado, solros och vetegroddar. Den innehåller även A- och E-vitamin som ger fukt ända ner på djupet. Det jag älskar med oljan är att den verkligen tränger in i huden och absorberas, vilket gör att huden får ett riktigt upplift med en frisk look.

 

  1. Cleansing cream

Ett av de svåraste i en hudvårdrutin måste ju nästan vara att hitta en bra ansiktstvätt? Antingen är de alldeles för starka och gör huden sträv, eller så gör de absolut ingenting. Rosenseriers cleansing cream däremot avlägsnar effektivt smuts, sminkrester och döda hudceller på ett varsamt sätt. Den är mjuk och krämig och masseras bara in i huden innan man sköljer bort den med vatten. Äntligen är det slut på det eviga skrubbandet!

 

  1. Kroppsolja med havtorn

Denna fantastiska skapelse är som ämnad för trött och glåmig hud. Jag brukar använda den direkt efter jag har duschat. Huden på kroppen glöms ofta bort, men det är såklart lika viktigt att mer än bara ansiktet blir återfuktat. Oljan innehåller fettsyror och vitaminer och har en lätt rosdoft. Dessutom absorberas den lätt av huden.